Geplaatst op: 14-05-2020
door: Marjan Schilder
e-mail rodema52@gmail.com
bericht Als je goed de voorschriften betreffende corona leest,mag je niet voor een wandeling elders met het OV reizen.

Ik las bij de Wandelpool: Als het niet anders kan en je reist met het OV, dan wel een monddoekje per 1 juni...

(Betreffende zin is na telefonisch overleg inmiddels verwijderd uit het nieuwsbericht op de website.)

Geplaatst op: 13-05-2020
door: Corien de Vries
e-mail Onbekend
bericht Vanuit de intelligente lockdown mogen we steeds meer. Velen zullen popelen om weer te gaan wandelen, wat ik me voor kan stellen. De rododendrons staan in bloei, het blad aan de bomen is fris groen en er zijn heerlijke temperaturen. Als organisator wil ik nog even wachten met het organiseren van wandelingen omdat ik wil afwachten wat de cijfers van de besmettingen gaan doen nu alles wat soepeler/losser wordt en hoe het OV t.z.t. geregeld gaat worden. Tot op een wandeling en blijf vooral gezond.

Geplaatst op: 04-05-2020
door: Pim Overdevest
e-mail p_overdevest@hotmail.com
bericht Vanwege Covid-19 heb ik nog geen wandelingen na 1 juni a.s. geplaatst. Eerst wacht ik de maatregelen van kabinet en de richtlijnen van RIVM af. Het virus is nog niet uit het land en veel van ons zitten in de kwetsbare groep. Zodra het weer veilig kan, zet ik een aantal wandelingen op de site. Maar voorlopig blijf ik alleen lopen of samen met één persoon. Het samen lopen mis ik wel enorm. Jullie veel sterkte nu, zowel lichamelijk als geestelijk.

Geplaatst op: 14-04-2020
door: Maria van der Burgt
e-mail mvdburgt70@gmail.com
bericht Ik woon in Ruurlo. De groepswandelingen mis ik als Wandelpoolers enorm. Daarom bij deze mijn oproep: ik zoek een wandelaar m/v om één op één (met afstand) de benen te strekken in Achterhoek en Overijssel. Tempo 2 schoentjes en loop afstanden tot 20 km.

Maria van der Burgt, 06 40359876

Geplaatst op: 10-04-2020
door: Kees van Sambeek
bericht Beste Wandelpoolers,

Even een bedankje voor alle morele opkikkers! Voor wat betreft de steun via Facebook: ik maak daar nauwelijks gebruik van, vandaar dat mijn bedankje wat laat komt.
Intussen bouw ik zeker, maar vooral langzaam, mijn wandelvaardigheid op, duur onbekend.
Voor ieder sterkte in verband met het moeten missen van de groepstochten als gevolg van de coronaperikelen. In afwachting van betere tijden,

Hartelijke groet, Kees van Sambeek

Geplaatst op: 31-03-2020
door: Robert Otto
bericht Op het Tochtenoverzicht staat voor vrijdag 05 juni 2020 door mij aan te bieden wandeling 'Groot Rondje Wieringen inclusief viewpoint Balgzand (25/26 km)' geplaatst. Omdat ik sceptisch ben dat gedurende de coronacrisis op zulk korte termijn groepswandelen weer wordt toegestaan binnen het kader van de RIVM aanbevelingen - publiceer ik hieronder de link naar de GPX - track van deze wandelroute. Op uzelf of samen met wandelgenoot wandelen mag op moment van schrijven nog wel en gezien de bereikbaarheid met OV busvervoer bent u als wandelpooler tussen Leeuwarden, Alkmaar, Den Helder en Hoorn van harte welkom om van deze GPX-track gebruik te maken komende maanden. Overigens is GPS gebruik niet echt nodig want het oorspronkelijk Groot Rondje Wieringen (23 km) is goed gemarkeerd. Ook is er een goed gemarkeerd Klein Rondje Wieringen (16 km). Mogelijk een leuk voorstel is dat u, wandelpooler of organisator, van één van uw mooie wandelroutes de GPX-track (of gemarkeerde route) op deze site (of op de Wandelpool Faceboek groep) publiceert, zodat één of tweetallen wandelideeën kunnen blijven opdoen. Zo ontstaat meer spreiding over het land aan goed met de bus bereikbare wandelideeën bij uw medepoolers in de buurt en ook reuring en binding onderling gedurende deze komkommertijd. Met hartegroet, Robert.

http://tochtenwiki.nkbv.nl/s/f4bvk

Geplaatst op: 24-03-2020
door: Reinier Tuinzaad
e-mail r.tuinzaad@hetnet.nl
bericht Beste mensen,

Ik woon in Oudewater. Nu wandelpoolwandelingen voorlopig even niet kunnen zoek ik tijdelijk wandelaars, die met mij vanaf Oudewater willen wandelen of anders vanaf Gouda, Haastrecht, Hekendorp of Montfoort, vanaf een halte van buslijn 109 (Gouda-Utrecht v.v.). Niet voor mensen die met de trein komen. Alleen één op één, dus GEEN groepswandelingen.
met groet

Reinier

Geplaatst op: 24-03-2020
door: Mathilde de Vries
bericht Beste wandelliefhebbers,
Gezien de nieuwe maatregelen van de overheid (tot 1 juni geen groepen van meer dan 2 personen buitenshuis), annuleer ik in ieder geval tot 1 juni alle wandelingen. Heel jammer maar het kan helaas niet anders. Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid toe. Hopelijk tot ziens bij een wandeling in de zomer.

Hartelijke groet, Mathilde de Vries

Geplaatst op: 22-03-2020
door: Brigitte van Zuijlen
e-mail bgmvzuijlen@kpnmail.nl
bericht Stop met wandelen in groepsverband! Dit in ieders belang.

Geplaatst op: 20-03-2020
door: Netty van der Wel
e-mail ncw@kabelfoon.nl
bericht Lid geworden tijdens de fiets- en wandelbeurs. Hoop van harte dat iedereen gezond blijft en dat we na deze verschrikkelijke coronacrisis nog heel veel mooie tochten zullen en kunnen maken. Zo gewoon is dan weer bijzonder!

Geplaatst op: 19-03-2020
door: Reinier Tuinzaad
e-mail r.tuinzaad@hetnet.nl
bericht Https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken/06b8e686-8a29-4086-b682-4417fc25a67a

Geplaatst op: 17-03-2020
door: Marjan Schilder
e-mail rodema52@gmail.com
bericht Vanwege het corona virus heb ik mijn wandeling ook geannuleerd. Ik verbaas mij erover dat er kennelijk toch veel tochten doorgaan of komt iedereen dan met eigen vervoer? Het is kennelijk nog niet goed bekend dat je alleen van het OV gebruik moet maken,als dat echt nodig is.

Niet alleen om jezelf te beschermen,maar juist ook om verspreiding van het virus te stoppen.
Ik heb mezelf in sociale quarantaine gedaan omdat ik mijn verantwoordelijkheid in deze situatie wil nemen. Allen sterkte met de hele situatie rondom het corona virus waarvan het eind nog niet in zicht is.

Vriendelijke groet,
Marjan Schilder

Geplaatst op: 16-03-2020
door: Joke Lindeman
e-mail lindevrouw@gmail.com
bericht Hallo Beste Wandelaars

Het laatste Nieuws!
Helaas spijt het me, dat ik de wandeling Oudendijk - Beets a.s. zondag 22 maart 2020 moet afblazen door alle onzekerheden i.v.m. het coronavirus. Ook is de vraag of het openbaar vervoer wel rijdt die zondag van Oosthuizen naar Hoorn i.v.m wijzigingen reistijden e.d. Ook de horeca is nu dicht.... Al met al hoop ik eind april dat we deze tocht alsnog kunnen lopen, dan laat ik jullie terzijner tijd wel weten. En anders graag een andere keer. Ik wens jullie het allerbeste.

Vriendelijke groet joke Lindeman

Geplaatst op: 16-03-2020
door: Mathilde de Vries
bericht Beste wandelliefhebbers,

Het coronavirus gooit heel onze maatschappij overhoop, ook bij onze wandelingen kun je je afvragen of die door kunnen gaan. Ik heb besloten om alle wandelingen die gepland staan, in ieder geval tot 6 april niet door te laten gaan. Ik hoop dat we daarna weer heerlijk samen op pad kunnen.

Groet, Mathilde de Vries

Geplaatst op: 16-03-2020
door: Bep van Zelst-Oedzes
bericht In verband met het coronavirus annuleer ik de wandeling van dinsdag 24 maart van Boxtel naar Liempde. De nieuwe richtlijnen van het RIVM vragen nadrukkelijk om t/m 6 april geen wandelingen te doen. Ik houd me daar aan. Over een poosje kunnen we weer gezellig wandelen.

Geplaatst op: 16-03-2020
door: Petra van der Bij
e-mail fish20_2@hotmail.com
bericht Ook ik heb mijn wandelingen tot 20 april geannuleerd. In de hoop dat we dan wel weer op stap kunnen!

Groeten Petra

Geplaatst op: 15-03-2020
door: Corien de Vries
e-mail Onbekend
bericht Het Corona-virus beheerst op dit moment ons leven met allerlei maatregelen. Ik zal nauwgezet de voorschriften van RIVM of de regering gaan volgen. Op dit moment weet ik niet waar dit in gaat resulteren voor mijn wandeling op 15 april a.s. De wandelaars die zich opgeven komen op de lijst van deelnemers. Mocht de wandeling niet door kunnen gaan dan vernemen jullie van me.

Geplaatst op: 15-03-2020
door: Rolf Lubbe
e-mail rolf08@hotmail.com
bericht Wie zou het leuk vinden om samen een week in de Sierre Nevada (Spanje) te gaan wandelen en dit samen met mij verder uit te werken , hoeft niet op korte termijn .

Geplaatst op: 14-03-2020
door: Erna Hermanns
bericht Beste wandelpoolers
Voorlopig even geen wandelingen meer door ons georganiseerd i.v.m. coronavirus. Vanaf donderdag 16 april melden wij weer tochten aan in Twente , Salland en de Achterhoek. Hopelijk kunnen we dan weer gezond samen wandelen. met vriendelijke groet Erna Hermanns

Geplaatst op: 10-03-2020
door: Robert Otto
bericht Met betrekking tot door mij te organiseren wandeling op zaterdag 14 maart 2020 het volgende: Afgelopen zaterdag heb ik het traject voorverkend en kwam ik erachter dat het Verzamelpunt (station Assen) en ons Wandelstartpunt in Veenhuizen beide aangedaan worden met ook Arriva Buslijn 14 vanuit Leeuwarden. Mogelijk is het gunstiger voor wandelaars uit Friesland om zo naar de wandeling toe te reizen (gebruikmakend van een ARRIVA - streek dagkaartje welk 10 euro kost en u bij de chauffeur in de bus kunt kopen met de pinpas). Vanaf het Wandeleindpunt in Appelscha kunt u met een overstap in Oosterwolde weer huiswaarts bussen richting Leeuwarden. Checkt u wel even op 9292OV.nl zelf na welke OV-route het best voor u van toepassing is! Afgelopen zaterdag heb ik de route op 'hoge' bergschoenen gelopen en deze wat hogere waterdichte schoenen zijn sterk aan te raden op een 1 tot 2km drassig stuk ondergelopen pad op het Esdorpen Landschap traject bij Veenhuizen. Wat het traject door het Fochtelooërveen betreft viel de drassigheid reuze mee. Met hartegroet, Robert Otto.

disclaimer | privacy verklaring |  © 2020 De Wandelpool