Wandelpool 25 jaar.
Tijd voor een (wandel)feestje!

Dit jaar bestaat de Wandelpool 25 jaar. Voldoende reden om een feestje te organiseren. De ingrediënten van het feest zijn een mix van wandelen, borrel, eten en wellicht nog wat andere activiteiten, die vanuit Wandelpoolers zouden kunnen ontstaan. Daarbij valt te denken aan muziek (niet versterkt), zang of voordracht. De datum voor het feest is inmiddels vastgelegd, zodat die kan worden vrijgehouden: zaterdag 14 oktober 2017. en de plaats van handeling is Stayokay te Soest.

De accommodatie
De plaats van handeling is Stayokay te Soest. Deze accommodatie is gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Bosstraat in Soest-Zuid, in de directe omgeving van de bossen van Landgoed Pijnenburg en de mooie Soester Duinen. Een paar jaar geleden is het hele complex grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. De accommodatie voldoet nu weer volledig aan de eisen van deze tijd. En…. de ligging is geweldig: in het midden van het land, midden in het groen, veel mogelijkheden om ‘aan te wandelen’, binnen 10 minuten gaans van een NS-station en – voor de liefhebbers – voldoende mogelijkheden om te overnachten tegen een zeer vriendelijk tarief.

Het ‘officiële’ feestprogramma
Het is de bedoeling dat – inmiddels min of meer traditioneel – ‘feestwandelingen’ worden georganiseerd, die tussen 16.00 en 17.00 uur eindigen bij Stayokay in Soest. De wandelingen variëren in startpunt, lengte en wandeltempo en worden vanzelfsprekend georganiseerd door onze Wandelpoolorganisatoren.

Gezien het 25-jarig jublileum streven we ernaar dat er 25 verschillende feestwandeltochten zullen zijn deze dag. Ruud Koppendraaier heeft aangeboden de coördinatie van de feestwandeltochten op zich te nemen. Dus graag je wandelidee voor deze dag eerst delen met Ruud, alvorens er werk van te maken (wellicht is er al iemand die een min of meer identieke tocht heeft bedacht). Ruud heeft voldoende kennis van de omgeving en plenty wandelideeën om – in het geval van doublures - in overleg tot een oplossing te komen. Ruud is te bereiken via ruud@koppendraaier.nl.
Verder nog vragen over het feest? Daarvoor kun je terecht bij ons speciale emailadres: feest@wandelpool.nl.

Wandelmogelijkheden
Rond Soest zijn er heel veel mogelijkheden om te wandelen. Denk alleen al aan alle stations in de buurt: Baarn, Amersfoort, Hoevelaken, Hilversum, Maarn, Hollandse Rading. En zelfs Weesp, Veenendaal of Driebergen-Zeist behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook denken aan een rondwandeling vanaf station Soest-Zuid naar bijvoorbeeld de Soester Duinen, de Pyramide van Austerlitz, langs de Eem of door de bossen bij Soest en Lage Vuursche. Belangrijk is dat je zorgt dat je tussen 16.00 en 17.00 uur in Soest arriveert.

De Wandelpoolers worden na de wandeling in Soest verwelkomd met vrolijke muziek en een hapje en een drankje. Daarna is er volop tijd om met andere Wandelpoolers bij te kletsen, herinneringen op te halen en plannen te smeden. Omstreeks 18.30-19.00u is er een gezellige barbeque voor de feestgangers. Tussen 21.00 en 22.00 uur gaat het feest naar zijn eind. Die tijd is overigens niet heel strikt: degenen die met eigen vervoer naar huis gaan of blijven overnachten bij Stayokay hebben nog voldoende tijd om nog gezellig na te kaarten.

Publicatie van de feestwandelingen
Het is de bedoeling dat alle feestwandelingen tegelijkertijd worden gepresenteerd in het boekje van juli/augustus, dat eind juni verschijnt. Op diezelfde dag zullen de wandeltochten dan ook op de website worden gepubliceerd. Zo heeft iedereen gelijke kansen om zich aan te melden bij de wandeling van zijn of haar keuze. De deadline voor publicatie ligt overigens iets vroeger dan anders: de wandeltochten dienen bij voorkeur uiterlijk 23 mei 2017 te zijn aangemeld. Tijdig aanmelden garandeert opname in het Wandelpoolboekje. Aanmelden kan gewoon via de gebruikelijke weg. Vul bij de opmerkingen svp in dat het om een ‘feestwandeling’ gaat.

Het ‘andere’ feestprogramma
Er is natuurlijk voldoende ruimte voor een eventueel ‘bijprogramma’. Het kan zijn dat er mooie, feestelijke ideeën borrelen onder de Wandelpoolers. Denk aan bijvoorbeeld muziek (alleen niet-versterkte muziek is toegestaan), zang of voordracht. Voor dit soort feestelijkheden heeft Anna Dijkstra aangeboden als coordinator op te treden. Dus iedereen die plannen heeft in dit richting: neem eerst contact op met Anna via annaliemers@gmail.com of telefonisch via 06-81984934.

De kosten
Zoals jullie zullen begrijpen vragen we voor dit feestje wel een bescheiden eigen bijdrage van elke feestneus. Dat is ditmaal een bedrag van EU20 per persoon. Het restant van de kosten voor catering en muzikale omlijsting zal worden aangevuld door Stichting De Wandelpool.

Wat krijg je daarvoor?
Dit bedrag is voor de bbq, een borrelhapje bij aankomst en drie munten voor consumpties als koffie, thee, fris, bier en wijn (geen buitenlands gedistilleerd). Als je drankmuntjes op zijn kun je natuurlijk nog steeds wel een drankje doen, maar dat is dan voor eigen rekening.

Moet je perse meewandelen als je naar het feest wilt?
Nee, vanzelfsprekend hoeft dat niet. Je zult maar net geblesseerd zijn of toevallig overdag moeten werken op de 14e oktober… Je kunt dus ook aanmelden en naar het feestje komen zonder dat je hebt meegewandeld.

Overnachten in Stayokay
Stayokay Soest heeft uitgebreide overnachtingsmogelijkheden.
Ga naar https://www.stayokay.com/nl/hostel/soest en boek er de overnachting van je keuze. Overnachten bij Stayokay Soest kan de 14e oktober al vanaf EU 27,00 per persoon. Een overnachting is voor eigen kosten en dient zelf te worden geregeld.

Opgeven voor het feest
Je kunt je aanmelden voor het feest door een mailtje te sturen naar admin@wandelpool.nl met vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats. Tegelijkertijd graag EU20,00 per persoon overmaken naar rekening NL17 RABO 0105 2588 14 t.n.v. Stichting De Wandelpool o.v.v. FEEST.

LET OP: dit is een ander rekeningnummer dan waar je je abonnementsgeld op voldoet.
disclaimer | privacy verklaring |  © 2019 De Wandelpool